У последњих десет година, од када је ЈВП „Воде Војводине“ управљач над Парком природе „Јегричка“, у ово природно добро уложена су значајна финансијска средства. Најновија инвестиција је катамаран, купљен за превоз туриста по Јегричкој. Катамаран „Чигра“ коштао је 1,1 милион динара.

Промоцији катамарана данас присуствовали су представници Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајинског завода за заштиту природе и представници општина кроз које протиче Јегричка, као и представници ЈВП „Воде Војводине“.

У протеклом периоду, само у редовно одржавање корита и обале Јегричке, уложено је око 70 милиона динара, а  измуљено је више од 30 километара водотока. У сарадњи са научним институцијама реализовано је и више пројеката и студија.

Од Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине обезбеђено је додатних 14 милиона динара за изградњу осматрачнице за птице, изградњу едукативно шетних стаза, штампање пропагадног материјала (публикације, географско-туристичке карте, флајери и постери) и остало.

Инфо-центар Парка природе „Јегричка“ отворен је 2010. године у циљу промоције, привлачења туриста и квалитетнијег управљања. У оквиру овог центра кроз еколошке кампове, међународног и регионалног карактера, ликовне колоније и интерактиве радионице, организоване су едукације пре свега за децу из васпитно-образовних установа. Сваке године, у мају и јуну, обележава се, сада већ традиционална манифестација „Дани Јегричке“.  У Парку природе „Јегричка“ до сада је боравило око 5000 посетилаца.

  Захваљујући IPA фондовима Европске уније, на којима смо аплицирали, у Јегричку ће, у наредне две године бити уложено још око од 700.000 евра.

Подсећамо да је Природно добро „Јегричка“, због својих природних вредности и особености, проглашено парком природе 2005. године, а управљач је ЈВП „Воде Војводине“. Поред Парка природе „Јегричка“, ЈВП је  управљач и над заштићеним подручјем „Бељанска бара“ и Спомеником природе „Храст лужњак“ код Кумана.