Реализација четири, од укупно једанаест пројеката, пријављених за финансирање из Програма за наводњавање – Абу Даби фонда почела је 7. августа ове године.

Радове на двонаменском систему „Међа“, који ће омогућити наводњавање 762 хектара пољопривредних површина, данас су обишли министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и вршилац дужности директора ЈВП „Воде Војводине“ Славко Врнџић.

Поред система „Међа“, започели су и радови на двонаменским системима „Итебеј I“, „Јанков мост I и II“ и „Речеј“. Укупна вредност ова четири пројекта износи око 113 милиона динара, а када буду готови, из њих ће моћи да се наводњава више од 2.300 хектара.

Када се реализују радови на свих 11 локација, моћи ће да се наводњава око 37.000 хектара земљишта, а радови ће коштати око 1,5 милијарди динара.

Програм изградње система за наводњавање у Војводини преко Абу Даби фонда представља крупан корак у даљем развоју наводњавања, рационалном коришћењу водних ресурса и ширењу могућих површина за наводњавање.

Циљ улагања у нашу земљу је подршка привредном развоју Србије смањивањем трошкова финансирања, унапређења економске ситуације у земљи и доприноса остваривању планираног развоја.