У току је продаја дозвола за рекреативни риболов за 2018. годину. Куповином риболовне дозволе у ЈВП „Воде Војводине“, риболовци могу рачунати на опремљену рибочуварску службу и на уређена места и писте за риболов.

Цене риболовних дозвола непромењене су у односу на прошлу годину. Годишња дозвола за рекреативни риболов за сениоре кошта 6.000 динара, цена једнодневне дозволе је 1.000 динара, а вишедневне (до седам дана) 2.000 динара. Годишња дозвола за особе старије од 65 година, особе са телесним оштећењем од 60-79 процената, као и за жене је 3.000 динара.

Јединствене годишње дозволе за рекреативни риболов које се могу купити код ЈВП „Воде Војводине“ важе на територији целе Србије, осим на територији заштићених природних добара, где важе посебне дозволе. Заинтересовани могу купити и годишње дозволе за рекреативни риболов у заштићеном подручју за Парк природе „Јегричка“ и Парк природе „Бељанска бара“. Цена ових дозвола је 4.000 динара. За сваки парк природе важи посебна дозвола.

Такође по ценама непромењеним у односу на прошлогодишње, у ЈВП „Воде Војводине“ могу да се купе и дозволе за привредни риболов, које важе на деоници Дунава од Бачке Паланке до Бешке. Цена годишње дозволе за привредни риболов је 120.000 динара, а годишња дозвола за привредни риболов бућком кошта 30.000 динара.