JVP „Vode Vojvodine“ nastupilo je na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao gost na štandu Turističke organizacije opštine Temerin, sa ciljem promocije Parka prirode „Jegrička”.

Tokom četiri dana sajma predstavljene su dečije radionice, izleti, edukativne šetnje stazom zdravlja i likovne kolonije koje se održavaju na Info centru ovog zaštićenog dobra, nadomak Temerina.

Takođe, promovisan je i katamaran „Čigra“ koji plovi Jegričkom, od Info centra do osmatračnice za ptice, trasom dugom sedam kilometara. Ova plovidba je najbolji način da se upozna bogat biljni i životinjski svet koji čine 76 vrsta vodenih i močvarnih biljaka, 20 vrsta riba, 198 vrsta ptica i brojne vrste sisara. Zbog svojih prirodnih vrednosti i osobenosti  Jegrička je 2005. godine stavljena pod zaštitu kao značajno prirodno dobro II i III kategorije.

Osim Jegričkom „Vode Vojvodine“ upravlja i Parkom prirode „Beljanska bara“ zaštićenim područjem III kategorije, staništem 23 vrste riba, sedam vrsta vodozemaca, dve vrste gmizavaca i čak 136 vrsta ptica, kao i hrastom lužnjakom starim 300 godina, koji je pod režimom II stepena zaštite.

Neprestane aktivnosti na ovim evropski važnim ekosistemima, izgradnja staza i drugih infrastrukturnih objekata, kao i promocija sadržaja i edukacija stanovništa, sakupljanje komunalnog otpada,  dobar su način da se povremeno podsetimo koliki je globalni značaj vode kao resursa 21. veka.