Јуче, 2. фебруара 2018. године, ЈВП „Воде Војводине“ je учествовало на Међународним данима енергетике и инвестиција на Новосадском сајму, са темом „Реализација пројекта јавно – приватног партнерства/концесије за изградњу малих хидроелектрана на водним објектима Хидросистема Дунав – Тиса – Дунав“.

Помоћник директора за Хидросистем ДТД, Стеван Илинчић, причао je о до сада неискориштеном потенцијалу производње електричне енергије из водних снага овог система. Како је производња струје из обновљивих извора енергије све већи приоритет у свету и „Воде Војводине“ су се укључиле у овај пројекат. Намера је да се изграде мале хидроелектране на већ постојећи водним објектима и то на Брани на Тиси и на уставама Кајтасово, Томашевац и Стајићево.

До сада је Влада Републике Србије дала сагласност за израду предлога пројекта, који се потом  доставља Kомисији за јавно приватна партнерства и Покрајинскoj влади на одобрење. Избор приватног партнера путем јавне набавке је последњи корак ка остварењу овог великог пројекта.

Веома је битно да ове хидроелектране неће угрозити постојећи водни режим и неће утицати на функционисање ХС ДТД.