Obaveštavamo učesnike na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, da će njihove potvrde o izmirenim obavezama u vezi sa naknadom za odvodnjavanje ubuduće biti pribavljane po službenoj dužnosti, a ne direktno od JVP „Vode Vojvodine“.

Potrebno je da svu ostalu konkursom predviđenu dokumentaciju, bez ove potvrde, odmah uputite nadležnim institucijama koje su raspisale konkurs, a one će po službenoj dužnosti  od JVP „Vode Vojvodine“ pribaviti traženu potvrdu. Do promene u načinu pribavljanja potvrde došlo je zbog izuzetno velikog broja prispelih zahteva, za nekoliko konkursa za koje se potvrde traže, te nemogućnosti njihove obrade u zakonom predvićenom roku od 8 dana.

Za sve ostale slučajeve gde se ove potvrde potrebne, poput programa  „IPARD“, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Fondacije „Prosperitati“, kredita banaka i slično, obveznici naknade za odvodnjavanje, zahteve će kao i do sada podnositi JVP „Vode Vojvodine“ mejlom, poštom ili lično na pisarnici JVP. Mejl adresa, potvrde@vodevojvodine.rs, (obrazac zahteva na kraju saopštenja).

Sve ostale informacije, uključujući i informaciju o dugovanjima,  mogu se dobiti u Korisničkom centru putem besplatnog poziva na broj 0800/21-21-21.