JVP „Vode Vojvodine“ ove godine obeležavaju značajan jubilej organizacijom desete po redu regate, koja će se održati od 22. juna do 1. jula. Jubilarnom plovidbom obuhvaćeno je 230 kilometara plovnih puteva Vojvodine na kružnoj ruti Novi Sad-Titel-Zrenjanin-Klek-Novi Bečej-Bečej-Srbobran-Kulpin-Novi Sad. Regata pod zastavom „Vode Vojvodine“ spaja Dunav i Tisu, kao i bačke i banatske kanale.

Prijave za ovogodišnju regatu „Vode Vojvodine“ počinju 23. aprila 2018. godine. Zaljubljenici u plovidbu će obrasce za prijave moći da nađu na vebsajtu www.vodevojvodine.rs.

Organizacijom regate, JVP „Vode Vojvodine“ želi da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Naša regate izrasla je u jednu od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u zemlji, za koju vlada nesmanjeno interesovanje kako domaćih, tako i stranih nautičara. U regati su do sada učestvovali i nautičari iz Hrvatske, Slovenije, Autrije, Mađarske, Holandije i Francuske.

Ove godine, regataši će biti u prilici i da prođu kroz pet brodskih prevodnica, koje su jedna od odlika plovidbe kanalima. Predstojeća plovidba ujedno je i najava revitalizacije kanala Begej na potezu od Kleka do Srpskog Itebeja kroz IPA program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.