Zainteresovani nautičari mogu da se prijave od ponedeljka, 23. aprila, za učešće u desetoj regati „Vode Vojvodine“, koja se održava od 22. juna do 1. jula ove godine.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na veb-sajtu www.vodevojvodine.rs ili lično u JVP „Vode Vojvodine“, Bulevar Mihajla Pupina 25, treći sprat, spoba broj 9, Novi Sad. Popunjenu i potpisanu prijavu, sa kopijom plovidbene dozvole potrebno je dostaviti lično, poštom ili skenirano elektronskim putem na adresu mzivkovic@vodevojvodine.rs. Za učešće u regati potrebno je imati registrovano plovilo. Podsećamo nautičare da je broj mesta u regati ograničen zbog organizacionih razloga. Više informacija o prijavi može se dobiti putem telefona 021/48-81-409 ili 021/48-81-583.

Jubilarna regata pod zastavom „Vode Vojvodine“ spaja Dunav, Tisu, banatske i bačke kanale. U deset dana plovidbe obuhvaćeno je 230 kilometara plovnih puteva Vojvodine na kružnoj ruti Novi Sad-Titel-Zrenjanin-Klek-Novi Bečej-Bečej-Srbobran-Kulpin-Novi Sad.

Organizacijom regate, JVP „Vode Vojvodine“ želi da promoviše plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam. Naša regate izrasla je u jednu od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u zemlji, za koju vlada nesmanjeno interesovanje kako domaćih, tako i stranih nautičara. U regati su do sada učestvovali i nautičari iz Hrvatske, Slovenije, Autrije, Mađarske, Holandije i Francuske.