Od kako je Beljanska bara 2013. godine proglašena za park prirode, JVP “Vode Vojvodine” u saradnji sa opštinama Srbobran i Bečej organizuje manifestaciju  „Dani Beljanske bare”.

Kao deo ovogodišnje manifestacije, u ponedeljak su u Turiji predstavljeni i nagrađeni pobednici dva umetnička konkursa, likovnog i literarnog, radovi učenika svih osnovnih škola u opštini Srbobran. Radovi su bili inspirisani Beljanskom barom.  Svojim slikama i rečima, ova deca nastoje da podignu svest, kako sebi i svojim vršnjacima, tako i nama odraslima, o tome koliko je bitno da čuvamo i ne ugrožavamo prirodu.

I na teritoriji opštine Bečej obeleženi su “Dani Beljanske bare”. Mališani  iz dve osnovne škole „Sever Đurkić“ i „Zdravko Gložanski“, njih 85, posetili su osmatračnicu za ptice, gde su im predstavnici upravljača govorili o vrednostima zaštićenog područja i o najzastupljenijim vrstama ptica. Potom su deca posetila Tatićev salaš,  na kojem su održane male igre bez granica, a najuspešniji su dobili i nagrade.

Manifestaciju zajednički finansiraju JVP „Vode Vojvodine“ i opštine Bečej i Srbobran.