Након десет дана пловидбе Дунавом, Тисом, те банатским и бачким каналима, завршена је десета, јубиларна регата „Воде Војводине“, која је трајала од 22. јуна до 1. јула 2018. године.

ЈВП „Воде Војводине“ једном годишње, крајем јуна, организује регату поводом Међународног дана Дунава, како би се на најбољи начин промовисали пловне потенцијале Војводине и дао подстрек развоју наутике, наутичког туризма и приобаља.

Више од осамдесет бродова са око 240 чланова посаде учествовало је у овогодишњој пловидби на кружној рути Нови Сад-Тител-Зрењанин-Клек-Нови Бечеј-Бечеј-Србобран-Кулпин-Нови Сад. Регата „Воде Војводине“ израсла је у једну од највећих вишедневних рекреативних пловидби у нашој земљи и као таква, плени интересовање наутичара. И ове године, нашим морнарима придружили су се и наутичари из Хрватске, Словеније, Аустрије, Холандије и Француске. Међу учесницима, било је и четрдесетак деце школског и предшколског узраста.

Овим путем се захваљујемо, на сарадњи и гостопримству, општинама и туристичким организацијама Титела, Зрењанина, Клека, Новог Бечеја, Бечеја, Србобрана и Кулпина, као и Музеју Војводине, који су били наши партнери у организацији регате и домаћини у десет дана пловидбе.