Poribljavanjem  kanala Vrbas–Bezdan i Banatska Palanka–Novi Bečej, prekosutra počinje ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje JVP „Vode Vojvodine“. U narednih nedelju dana 16 tona jednogodišnje mlađi šarana, biće pušteno na više od 20 lokacija kanala Hidrosistema DTD, u deo Dunava u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“ i zaštićena prirodna dobra Jegrička i Beljanska Bara.

JVP „Vode Vojvodine“, kao korisnik dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, sprovodi ovu akciju u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za koje stručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije, a da je teren pristupačan. Na ovaj način, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode, biće poboljšan kvalitet ribljeg fonda u našim ribolovnim vodama.

Poribljavanju, pored radnika JVP „Vode Vojvodine“, prisustvuju i nadležne inspekcijske službe i lokalna ribilovačka udruženja. Poribljene lokacije u narednom periodu, češće nego obično, obilaziće ribočuvari JVP „Vode Vojvodine“.