Заљубљеници у пловидбу од понедељка, 15. априла 2019, могу да се пријаве за учешће у регати „Воде Војводине“, која се одржава од 21. до 30. јуна ове године. Током десет дана, наутичари ће пловити дуж 250 километара бачким каналима и Дунавом, на кружној рути Нови Сад-Бачки Петровац-Руски Крстур-Српски Милетић-Сомбор-Пригревица-Дорослово-Каравуково-Бачко Ново Село-Нови Сад.

Образац за пријаву може се преузети на крају ове вести или лично у ЈВП „Воде Војводине“, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25, трећи спрат, канцеларија број 11. Попуњену и потписану пријаву, са копијом пловидбене дозволе потребно је доставити лично, поштом или скенирано електронским путем на адресу mzivkovic@vodevojvodine.rs. За учешће у регати потребно је имати регистровано пловило. Подсећамо наутичаре да је број места у регати ограничен због организационих разлога. Више информација о пријави може се добити путем телефона 021/48-81-409 или 021/48-81-583.

Већ десет година уназад, ЈВП „Воде Војводине“ поводом Међународног дана Дунава организује вишедневну рекреативну регату за коју влада велико интересовање како домаћих, тако и страних наутичара. Ово је једна од највећих регата у нашој земљи, у јавности позната и као „крстарење равницом“.

На овај начин, ЈВП „Воде Војводине“ жели да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. С једне стране, наутичари стичу искуство у пловидби каналима ДТД, а са друге стране, градови и села на рекама и каналима добијају подстрек за развој наутичког туризма.