Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић данас је, са са директором ЈВП „Воде Војводине“ Славком Врнџићем, обишао централни магацин за складиштење опреме намењене за одбрану од поплава.

У сарадњи са Секретаријатом Покрајинске владе, Фондом за европске послове АПВ и Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, ЈВП „Воде Војводине“ учествовало је у ИПА пројекту прекограничне сарадње Хрватска-Србија који носи назив „Одговор на свеприсутне ванредне ситуације у пограничној области – EMBER“. Пројекат  је настао као одговор на поплаве које су погодиле наш регион током маја месеца 2014. године, а трајао је 14 месеци, од новембра 2016. до јануара 2018. године.

Један од изузетно важних резултата активности у овом пројекту јесте и опрема коју  ЈВП „Воде Војводине“ добило на коришћење Закључком Покрајинске владе од 21. марта 2018.године. ЈВП „Воде Војводине“ дате су на коришћење: бензински и дизел агрегати, мобилни светлећи торањ с агрегатом-приколица, више врста лампи, машина за пуњење врећа песком, комбинована машина – утоваривач, пумпа за воду, цистерна за питку воду, шатори, ПВЦ подови за шаторе, расклопиви кревети, прекривачи, расклопиви седећи сетови, вреће за спавање, гумени чамац са приколицом и преносни рачунар.

Поред опреме набављене преко пројекта ЕМБЕР, у Централном магацину чува се и мобилна опрема за одбрану Града Новог Сада, а у њему се тренутно  налази и 710.000 џакова за песак, 4.000 џамбо џакова, материјал и алат за почетно реаговање, уколико се укаже потреба. Поред овога, одређена количина материјала и алата налази се у магацинима водопривредних предузећа.