Nakon deset dana i 250 kilometara plovidbe bačkim kanalima, juče je završena ovogodišnja regata „Vode Vojvodine“, koja je trajala od 21. do 30. juna.

JVP „Vode Vojvodine“ već deset godina organizuje rekreativnu regatu povodom Međunarodnog dana Dunava, kako bi se na najbolji način promovisali plovni potencijali Vojvodine i podstakao razvoj nautike i nautičkog turizma.

Pored velikih reka, u Vojvodini ima i 600 kilometara plovnih kanala u okviru Hidrosistema DTD, koje predstavljamo nautičarima čitavu deceniju. Regata je ove godine prošla kroz četiri prevodnice, što je dragoceno iskustvo za sve zaljubljenike u plovidbu za organizaciju kasnijih odlazaka na vodu.

Ove godine, regata „Vode Vojvodine“ prvi put je posetila Prigrevicu, a kružna ruta je vodila i u Bački Petrovac, Ruski Krstur, Srpski Miletić, Sombor i Karavukovo. I ovogodišnju regatu obeležilo je lepo druženje i upoznavanje sa lokalnom tradicijom kroz turističke obilaske. Ovim putem se zahvaljujemo, na saradnji i gostoprimstvu, opštinama i mesnim zajednicama Bački Petrovac, Ruski Krstur, Srpski Miletić, Karavukovo, Sombor, Prigrevica, Doroslovo i Karavukovo, koji su bili naši partneri u organizaciji i domaćini u deset dana plovidbe.