Након десет дана и 250 километара пловидбе бачким каналима, јуче је завршена овогодишња регата „Воде Војводине“, која је трајала од 21. до 30. јуна.

ЈВП „Воде Војводине“ већ десет година организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава, како би се на најбољи начин промовисали пловни потенцијали Војводине и подстакао развој наутике и наутичког туризма.

Поред великих река, у Војводини има и 600 километара пловних канала у оквиру Хидросистема ДТД, које представљамо наутичарима читаву деценију. Регата је ове године прошла кроз четири преводнице, што је драгоцено искуство за све заљубљенике у пловидбу за организацију каснијих одлазака на воду.

Ове године, регата „Воде Војводине“ први пут је посетила Пригревицу, а кружна рута је водила и у Бачки Петровац, Руски Крстур, Српски Милетић, Сомбор и Каравуково. И овогодишњу регату обележило је лепо дружење и упознавање са локалном традицијом кроз туристичке обиласке. Овим путем се захваљујемо, на сарадњи и гостопримству, општинама и месним заједницама Бачки Петровац, Руски Крстур, Српски Милетић, Каравуково, Сомбор, Пригревица, Дорослово и Каравуково, који су били наши партнери у организацији и домаћини у десет дана пловидбе.