У уређење каналске мреже ове године биће уложено око 345,5 милиона динара кроз програм суфинансирања радова у ком учествују Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и локалне самоуправе. Ово су додатна средства за радове којима се побољшава функционалност система за одводњавање и спречава задржавање воде на пољопривредном земљишту, а према општинским приоритетима.

У неколико општина у Војводини – Сомбор, Кула, Нови Кнежевац, Чока, Кикинда, Ковачица, Панчево, Ковин и Бела Црква, радови из овогодишњег програма суфинансирања су већ започети.

Кроз овај програм, у системе за одводњавање у Бачкој биће уложено скоро 179 милиона, у Банату 138,5 милиона, а у Срему око 28 милиона динара. Појединачно гледајући, највише новца – око 39,7 милиона динара биће уложено у каналску мрежу на територији Панчева.

Подсећамо да је каналска мрежа коју одржава ЈВП „Воде Војводине“, дугачка готово 22.000 километара, да је њено одржавање изузето важно и да се директно или индиректно односи на све грађане Војводине.