Ученици и ученице из Србије освојили су прво место на такмичењу „Дунавски уметник“ („Danube Art Master“) које организује Међународна комисија за заштиту реке Дунав (ICPDR). Ово такмичење се традиционално одржава сваке године у оквиру манифестације Дан Дунава, међународног је карактера и окупља ученике и ученице основних школа из свих 14 земаља дунавског слива у изради уметничких радова од природних материјала са обала река.

Ове године, у категорији тинејџера, победу је однео тим из ОШ „Стефан Немања“ из Ниша за уметнички рад „У загрљају Дунава“, док су у јуниорској групи прво место освојили браћа Мараци из Београда са видео записом „Дунавски екосистеми“.

Подсећамо да представници ЈВП „Воде Војводине“ активно учествују у раду Међународне комисије за заштиту реке Дунав (International Commission for Danube Protection – ICPDR) од 2004. године. Едукација најмлађих и укључивање у процес заштите реке Дунав и њених притока на један овако креативан начин је од изузетне важности како би се подигла свест о стању локалних речних сливова и начинима учешћа у њиховом очувању.