Dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje fizičkim licima za 2021. godinu, počinje ove nedelje. Rešenja će se slati sukcesivno, a dobiće ih preko 700.000 obveznika. Najnovije podatke iz Republičkog geodetskog zavoda, koji su osnov za izdavanje rešenja JVP „Vode Vojvodine“ preuzelo je 18. februara ove godine. Ove poslove JVP „Vode Vojvodine“ obavlja kao poverene, a naknada za odvodnjavanje predstavlja javni prihod. Sredstva od naknada na teritoriji autonomne pokrajine, pripadaju pokrajinskom budžetu.

Naknada za odvodnjavanje, plaća se kvartalno o čemu su obveznici obavešteni i na prošlogodišnjim rešenjima. Prva rata je dospela 17. februara, druga dospeva 15. maja, treća 15. avgusta, a poslednja 15. novembra. Dostava rešenja trebalo bi da se završi do sredine juna. Uz rešenje obveznici će dobiti i obaveštenje o eventualnom dugu iz prethodnog perioda.

Način dostave rešenje ostaje nepromenjen u odnosu na prošlu godinu. Prema Zakonu o opštem upravnom postupku predviđena je lična dostava, a to znači da poštar dva puta dolazi na navedenu adresu. Ukoliko dostavljač obveznika ni drugi put ne nađe kod kuće, ostavlja obaveštenje sa brojem rešenja i vremenom pokušaja dostave, a pošiljka se vraća pošiljaocu (JVP „Vode Vojvodine“). U tom slučaju obveznici kopiju rešenja, uz važeću ličnu kartu, mogu preuzeti u bilo kojoj pošti na području Republike Srbije. Uslov za preuzimanje rešenja jeste i potpis odgovarajućeg obrasca zbog zaštite podataka o ličnosti, koji će obveznici dobiti na šalteru pošte. Po zakonu se smatra se da je lično dostavljanje izvršeno po isteku 15 dana od dana kada je obaveštenje ostavljeno na navedenoj adresi.

Kopija rešenja može se dobiti i u poslovnoj zgradi JVP „Vode Vojvodine“ u Novom Sadu, od 10 – 14 časova.

Za osnovna pitanja u vezi sa naknadom za odvodnjavanje, zainteresovani mogu da se obrate Korisničkom servisu JVP „Vode Vojvodine“ na besplatan broj telefona 0800/21-21-21, od 9 – 14 časova. Kancelarija za rad sa strankama, u poslovnoj zgradi JVP „Vode Vojvodine“, na Bulevaru Mihajla Pupina 25, otvorena je radnim danima od 10 – 14 časova.