Представници ЈВП „Воде Војводине“ присуствовали су округлом столу који је одржан у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма на тему „Оквирна директива Европске уније о водама” у склопу активности пројекта WASIDCA (Water supply and water / infrastructure development in the boundary catchment areas) који се суфинансира из INTERREG програма прекограничне сарадње Мађарска–Србија.

Као партнер у пројекту са српске стране, радионицу је организовао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине.

Округли сто радионице дотакао је важна питања пројекта WASIDCA, као што су ублажавање неповољних ефеката поплава и суша, неопходна имплементација Оквирне директиве ЕУ о водама (WFD), управљање поплавама на територији АП Војводине, међународна сарадња у области вода и друге релевантне теме таргетиране као проблеми које је неопходно решити.

Поред представника из Покрајинског секретаријата и експерата из „ЈВП Воде Војводине”, радионици су присуствовали и представници ЈКП „Водовод и Канализација” Нови Сад, професор др. Атила Бездан са Пољопривредног факултета у Новом Саду, као и партнери са мађарске стране из Дирекције водопривредног предузећа за Доњу Тису (ATIVIZIG) који су због епидемиолошке ситуације присуствовали путем видео линка.

Учесници радионице и партнери у пројекту изразили су обострано задовољство поводом ове успешне прекограничне сарадње, размењен је велики број информација и искуства са обе стране, у нади да ће се она наставити и у будућности.