Predstavnici JVP „Vode Vojvodine“ prisustvovali su okruglom stolu koji je održan u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma na temu „Okvirna direktiva Evropske unije o vodama” u sklopu aktivnosti projekta WASIDCA (Water supply and water / infrastructure development in the boundary catchment areas) koji se sufinansira iz INTERREG programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija.

Kao partner u projektu sa srpske strane, radionicu je organizovao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.

Okrugli sto radionice dotakao je važna pitanja projekta WASIDCA, kao što su ublažavanje nepovoljnih efekata poplava i suša, neophodna implementacija Okvirne direktive EU o vodama (WFD), upravljanje poplavama na teritoriji AP Vojvodine, međunarodna saradnja u oblasti voda i druge relevantne teme targetirane kao problemi koje je neophodno rešiti.

Pored predstavnika iz Pokrajinskog sekretarijata i eksperata iz „JVP Vode Vojvodine”, radionici su prisustvovali i predstavnici JKP „Vodovod i Kanalizacija” Novi Sad, profesor dr. Atila Bezdan sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, kao i partneri sa mađarske strane iz Direkcije vodoprivrednog preduzeća za Donju Tisu (ATIVIZIG) koji su zbog epidemiološke situacije prisustvovali putem video linka.

Učesnici radionice i partneri u projektu izrazili su obostrano zadovoljstvo povodom ove uspešne prekogranične saradnje, razmenjen je veliki broj informacija i iskustva sa obe strane, u nadi da će se ona nastaviti i u budućnosti.