Direktor JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević, dodelio je danas značke za 27 ribočuvara – volontera koji su položili test na poziv našeg preduzeća da pomognu u borbi protiv ribokrađe.

Za ovu akciju JVP „Vode Vojvodine“ vladalo je izuzetno interesovanje zaljubljenika u ribolov i entuzijasta koji žele da pomognu u očuvanju ribljeg fonda.

„Nadam se da ste svesni pozicije u kojoj se nalazite sada kada imate mogućnost da se legitimišete na ovaj način. Kada se predstavite kao ribočuvar – volonter, legitimišete se u ime JVP „Vode Vojvodine“, institucije kojoj je dodeljena velika površina vode na upravljanje, uključujući i zaštićena prirodna područja. Šesnaest profesionalnih ribočuvara, koliko ih imamo, apsolutno ne mogu da odgovore potrebama na terenu“, rekao je Kružević, koji se zahvalio prisutnima što se aktivno uključuju u sprečavanje krađe ribe. On je podsetio da je JVP „Vode Vojvodine“ u prethodnom periodu uložilo značajna sredstva u obnavljanje opreme za ribočuvare, kojima su nabavljeni novi čamci i novi terenski automobili, oprema za osmatranje i snimanje sa vode i iz vazduha. Takođe je istakao da je saradnja sa policijom na visokom nivou.

Svi nosioci znački ribočuvar – volonter položili su test, koji je bio koncipiran poput zvaničnog ispita za ribočuvare i tako dokazali svoje poznavanje zakona i pravilnika koji se odnose na ribolov.

Pokretanjem akcije ribočuvar – volonter, JVP „Vode Vojvodine“ želi da stvori jedan široki front ne samo u borbi protiv ribokradica, već i za očuvanje životne sredine uopšte.