Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević danas je prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, održanoj na Adi Ciganliji u Beogradu. 

Tom prilikom Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ prezentovalo je pokaznu vežbu „Ada 2022“. Na taktičko-tehničkom zboru, pored ostalih predstavnika, prikazana je oprema karakteristična iz delokruga našeg preduzeća za vanredne situacije. Postavljene su mobilne brane za odbranu od poplava u dužini od 20 metara, za šta je bilo potrebno 25 minuta i angažovanje 4 obučena lica zaposlena u JVP „Vode Vojvodine“. Na ovaj način svim prisutnima približena je delatnost i uloga JVP „Vode Vojvodine“ u zaštiti od štetnog dejstva vode. 

Prednost mobilnih brana u odnosu na klasičan način formiranja nasipa džakovima punjenim peskom ogleda se prvenstveno u uštedi vremena, koje je u kriznim situacijama i najvažnije.

JVP „Vode Vojvodine“ poseduje najsavremeniju opremu za odbranu od poplava. Raspolažemo sa 3.700 metara mobilnih brana, dobijenih kroz učešće na projektima „WASIDCA“ i „Together we stand“ sufinansiranih iz IPA fondova Evropske unije. 

Pravovremeno delovanje u slučaju kriznih situacija igra ključnu ulogu kako bi reakcija na potencijalne prirodne katastrofe bila brža, a šteta manja.