U humanitarnoj akciji JVP „Vode Vojvodine“, u kojoj je učestvovalo svih 488 zaposlenih u preduzeću, tokom novogodišnjih praznika prikupljena su sredstva od kojih je kupljeno 500 paketića za decu sa Kosova i Metohije.

Predstavnici sindikata i rukovodstva JVP „Vode Vojvodine“ krenuli su u četvrtak iz Novog Sada i za tri dana obišli Štrpce, Prizren, Veliku Hoču, Orahovac, Osojane i Goraždevac, te podelili paketiće u tamošnjim osnovnim školama. Za 500 mališana pripremljeni su paketići sa domaćim proizvodima iz Srbije, a na ovaj način rukovodstvo preduzeća želelo je da pruži podršku deci koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, da ih obraduje i ulepša im novogodišnje i božićne praznike.

“Mnogo nam znači ova poseta, jer bez obzira na to što se mi trudimo da našoj deci obezbedimo sve što im treba, oni ipak nemaju bezbrižno detinjstvo. Živimo kao u getu. To što ste došli baš na veliki srpski praznik posebno nam svima znači”, izjavio je Negovan Mavrić, domaćin delegacije i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica sa teritorije Orahovac i Velika Hoča. 

On je izrazio veliku zahvalnost za sprovođenje ove akcije, jer, kako kaže, deci je više nego potrebno da znaju i osete da neko misli na njih, da želi da ih usreći i obraduje.

Delegacija JVP „Vode Vojvodine“ je u okviru humanitarne akcije, pored obilaska osnovnih škola na teritoriji Kosova i Metohije i dodele paketića, obišla i srpske svetinje na Kosovu: manastire Gračanica, Pećka patrijaršija i Dečani.