ЈВП „Воде Војводине“ постало је управљач Парком природе „Бегечка јама“ пре тачно годину дана и од тада је предузело низ активности како би ово заштићено добро постало омиљено место за излетнике, риболовце и све оне који желе да уживају у природи.

Како би се унапредио рад чуварске службе Парка природе „Бегечка јама“, набављени су електрични аутомобил, чамац са електричном пентом и постављене су три камере које се пуне уз помоћ соларних панела, те омогућавају видео надзор 24 сата дневно. Потом је постављен понтон за привез чамаца и чуварница. 

ЈВП „Воде Војводине“ израдило је десетогодишњи план управљања Парком природе „Бегечка јама“, којим је  предвиђено низ активности на хидротехничком уређењу овог локалитета. Већ је урађено геодетско снимање из ваздуха уз помоћ модерне технологије, а  у току је израда пројектно-техничке документације за одређивање водног режима Бегечке јаме, радове на измуљењу, црпну станицу и уставу.

Бегечка јама је заштићено подручје III категорије и трећи је парк природе којим управља наше предузеће. Налази се поред насеља Бегеч, простире се на 489 хектара и представља драгоцену зелену оазу за све који желе да побегну од градске вреве.