JVP „Vode Vojvodine“ postalo je upravljač Parkom prirode „Begečka jama“ pre tačno godinu dana i od tada je preduzelo niz aktivnosti kako bi ovo zaštićeno dobro postalo omiljeno mesto za izletnike, ribolovce i sve one koji žele da uživaju u prirodi.

Kako bi se unapredio rad čuvarske službe Parka prirode „Begečka jama“, nabavljeni su električni automobil, čamac sa električnom pentom i postavljene su tri kamere koje se pune uz pomoć solarnih panela, te omogućavaju video nadzor 24 sata dnevno. Potom je postavljen ponton za privez čamaca i čuvarnica. 

JVP „Vode Vojvodine“ izradilo je desetogodišnji plan upravljanja Parkom prirode „Begečka jama“, kojim je  predviđeno niz aktivnosti na hidrotehničkom uređenju ovog lokaliteta. Već je urađeno geodetsko snimanje iz vazduha uz pomoć moderne tehnologije, a  u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za određivanje vodnog režima Begečke jame, radove na izmuljenju, crpnu stanicu i ustavu.

Begečka jama je zaštićeno područje III kategorije i treći je park prirode kojim upravlja naše preduzeće. Nalazi se pored naselja Begeč, prostire se na 489 hektara i predstavlja dragocenu zelenu oazu za sve koji žele da pobegnu od gradske vreve.