Професори и студенти завршних година Грађевинског факултета у Београду, смер Хидротехника и водно еколошко инжењерство, у оквиру једнодневне стручне екскурзије обишли су данас неколико водних објекaта којима управља ЈВП „Воде Војводине“.

За педесетак судената који ће се професионално бавити водопривредом, организован је обилaзак линије одбране од поплава на Дунаву у Новом Саду, централног магацина за одбрану од поплава, хидрочвора у Новом Саду, старе и нове преводнице у Новом Бечеју и Бране на Тиси.

Како су студенти и сами рекли било је ово изузетно корисно искуство за њих, јер су на терену могли да виде како се теоретска знања могу применити у пракси, конкретно како се спроводи одбрана од поплава на подручју Војводине, али и како се управља водним режимом у Војводини кроз јединствени Хидросистем ДТД. 

Задовољство је било одговарати студентима на велики број постављених питања из области водопривреде и бити домаћин будућим инжењерима у њиховој практичној едукацији.

Ова посета резултат је дугогодишње сарадње између београдског Грађевинског факултета и ЈВП „Воде Војводине“, а на обострано задовољство са овом праксом ће се наставити и у наредном периоду.