Тридесеторо ученика нижих разреда основне школе у Темерину, данас је у Парку природе „Јегричка“ учествовало на традиционалној манифестацији „Дани Јегричке“ којом је уједно обележен и Европски дан паркова. Циљ ове манифестације је да се скрене пажња на значај заштићених подручја и зелених површина, а ове године и да се истакне улога паркова као природних ресурса.

Догађају су присуствовали и представници Туристичке организације општине Темерин, чију подршку имамо и добру сарадњу негујемо већ годинама уназад.

Дружење је употпунио богат и разнолик програм за малишане, од такмичења у спортско-рекреативном риболову, преко вожње катамараном и едукативних и еколошких радионица. Програм је био конципиран тако да се све време, кроз игру, деци укаже на значај очувања паркова природе и средине у којој живимо, са акцентом на ширење свести о заштићеним подручјима, води и каналима у Војводини.

Спортски дух деца су показала у играма без граница где су граја и осмех били доминантни. Велику пажњу изазвало је предавање на тему одговорног и савесног понашања најмлађих риболоваца. Лиценцирани тренер у спортском риболову, Благоје Немчев уједно их је обучавао како се држи штап за пецање и саму технику пецања. Школарцима су потом подељене пецаљке и други поклони, а програм се завршио такмичењем у едукативној игри меморије о мочварним птицама која је на радост присутних понављана више пута.

Све је завршено изражавањем позитивних утисака од стране наших најмлађих учесника.