У току су радови на пренамени дела каналске мреже за одводњавање у двонаменски систем који ће имати и функцију наводњавања у општини Рума и то на систему „Добродол – Међеш“.

Радови се изводе на водотоку Жарковац, Добродол и Међеш, а обухватају чишћење, измуљење и ископ канала као и замену дотрајалих објеката на каналској мрежи (устава, пропуста, мостова).

Ове активности теку према уговореној динамици и очекујемо да ће бити завршене почетком наредне године када ће бити омогућено наводњавање пољопривредног земљишта на додатних 700 хектара.

Уговорена вредност ове инвестиције износи 86.100.000,00 динара, а извођач радова је ВПД „Галовица“ доо Београд.

JВП „Воде Војводине“ је ове године, после више деценија, новом стратегијом пренамене система из једнонаменских у двонаменске, почело да улаже у ове системе са циљем да постојећа каналска мрежа која је служила само за одводњавање има функцију и наводњавања у летњим месецима.

Предвиђена је пренамена на 24 подсистема, а тренутно се изводе радове на 19 пројеката. Завршетком целокупног посла омогућиће се наводњавање на додатних 32.000 ha пољопривредног земљишта на територији Војводине. Дужина каналске мреже на којој се изводе радови износи око 700 километара, а ЈВП „Воде Војводине“ је за комплетан посао издвојило 1,4 милијарде динара.