Током претходна два месеца, рибочувари ЈВП „Воде Војводине“ су приликом редовних и ванредних контрола делова рибарских подручја Срем, Банат и Бачка, који су под ингеренцијом ЈВП“ Воде Војводине“ пронашли и запленили више од  15.000 m мрежа коришћених у незаконитом риболову, десетак самоловних алата и 6 гумених чамаца.

Поднето је 10 прекршајних пријава против лица зетечених у нелегалном риболову, док је против два лица, која су приликом рибокрађе користила електроапарат, поднета кривична пријава од стране МУП-а.

Пријаве су поднете и против лица која су у једној од скорашњих акција Рибочуварске службе, на Кикиндском каналу између Кикинде и Новог Милошева, бежећи са лица места за собом оставили комплетан риболовни алат и аутомобил препун украдене рибе.

Ефикасном акцијом припадникa Полицијске управе Зрењанин, станице Нови Бечеј, а на основу достављених података од стране рибочувара, починиоци су пронађени и приведени надлежним органима. Против истих ће бити поднета кривична пријава за незаконит риболов, као и пријава за фалсификовање исправа пред надлежним тужилаштвом. ЈВП „Воде Војводине“ придружују се поднесеној кривичној пријави, а биће поднет и одштетни захтев за накнаду штете нанету рибљем фонду.