Сваке године 22. март се обележава као Светски дан вода како би се нагласила важност очувања водних ресурса и ширила свест о изазовима са којима се данас суочавамо.

Овогодишњим слоганом „Вода за мир“ шаље се јасна порука да је више него пожељно да се ујединимо око воде и да је искористимо за мир и сарадњу.

ЈВП „Воде Војводине“ ће поводом Светског дана вода, сутра, 23. марта, на Заштићеном природном добру „Бегечка јама“ у сарадњи са Градом Новим Садом и многобројним институцијама организовати акцију чишћења овог парка природе. Заједничко деловање градских органа, разних компанија и организација, грађана, а посебно деце, неопходно је у циљу решавања загађења вода и подизања еколошке свести. Акцији могу да се прикључе сви људи добре воље и да заједно очистимо приобаље парка природе са жељом ка променама коју хоћемо да видимо у нашој околини.

У зашитити вода сви имамо своју улогу. Као појединци, требало би да знамо да су воде значајан и ограничен ресурс, а као компанија која се брине о водама у Војводини, морамо се понашати крајње одговорно. Радећи заједно на бризи о води, ублажавамо ефекте климатских променама и екстремних временских прилика, а овај драгоцен ресурс чувамо за генерације које долазе.