У оквиру мисије Француске агенције за развој у Србији (АФД), данас је у просторијама ЈВП „Воде Војводине“ одржан састанак на тему „Национални интегрисани програм модернизације црпних станица за енергетски ефикаснији систем одводњавања и наводњавања“.

Састанку су, заједно са својим сарадницима, присуствовали вођа оперативног тима Француске агенције за развој Fabien Mainguy, директорица Републичке дирекције за воде Маја Грбић, директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић, директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић, као и представници консултантских кућа. 

Током данашњег састанка разрађивани су сви сегменти пројекта, од израде Студије оправданости до коначне реализације радова на реконструкцији и модернизацији црпних станица. Студија је обухватала 104 црпне станице које се налазе на територији АП Војводине и 54 на територији Србије. Извршен је обилазак сваке појединачно и направљан попис свих техничких елемената и опреме. Поред тога, направљен je предлог три категорије за модернизацију црпних станица које су кроз економску анализу предочене на састанку, а разговарало се и о израђеној Студији утицаја на животну средину. 

Ово је само почетак сарадње која ће се, надамо се, у будућности успешно наставити са циљем да се у наредним годинама изврши модернизација свих преосталих црпних станица које се налазе на подручју Војводине, а које су у ингеренцији ЈВП „Воде Војводине“.