U okviru jednodnevne stručne ekskurzije profesori i studenti završnih godina Građevinskog fakulteta u Beogradu i ove godine su bili gosti JVP „Vode Vojvodine“. Za studente hidrotehnike i vodno ekološkog inženjerstva organizovan je obilazak prve linije odbrane od poplava na Dunavu u Novom Sadu, centralnog magacina za odbranu od poplava, hidročvora u Novom Sadu, stare i nove prevodnice u Novom Bečeju i Brane na Tisi.

Predstavnici JVP „Vode Vojvodine“, objasnili su studentima kako je izgrađena prva odbrambena linija za odbranu Grada Novog Sada, kako se uopšte sprovodi odbrana od poplava u Vojvodini, kako funkcionišu neki od najvažnijih vodnih objekata, ali i kako se upravlja Hidrosistemom DTD koji je jedinstven hidrotehnički objekat u Srbiji i studenti ga samo u Vojvodini mogu videti. 

Koliko im ova stručna ekskurzija znači i koliko su zadovoljni svim onim što su čuli i videli, nabolje govori činjenica da su za inženjere JVP „Vode Vojvodine“ imali mnogo pitanja.

Studenti i  profesori Građevinskog fakulteta u Beogradu godinama unazad obilaze vodne objekte kojima upravlja JVP „Vode Vojvodine“, a na obostrano zadovoljstvo ovakav vid saradnje biće nastavljen i u narednom periodu.