У оквиру једнодневне стручне екскурзије професори и студенти завршних година Грађевинског факултета у Београду и ове године су били гости ЈВП „Воде Војводине“. За студенте хидротехнике и водно еколошког инжењерства организован је обилaзак прве линије одбране од поплава на Дунаву у Новом Саду, централног магацина за одбрану од поплава, хидрочвора у Новом Саду, старе и нове преводнице у Новом Бечеју и Бране на Тиси.

Представници ЈВП „Воде Војводине“, објаснили су студентима како је изграђена прва одбрамбена линија за одбрану Града Новог Сада, како се уопште спроводи одбрана од поплава у Војводини, како функционишу неки од најважнијих водних објеката, али и како се управља Хидросистемом ДТД који је јединствен хидротехнички објекат у Србији и студенти га само у Војводини могу видети. 

Колико им ова стручна екскурзија значи и колико су задовољни свим оним што су чули и видели, набоље говори чињеница да су за инжењере ЈВП „Воде Војводине“ имали много питања.

Студенти и  професори Грађевинског факултета у Београду годинама уназад обилазе водне објекте којима управља ЈВП „Воде Војводине“, а на обострано задовољство овакав вид сарадње биће настављен и у наредном периоду.