Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ учесник је овогодишњег Међународног пољопривредног сајма, који је отворен данас, а траје до четвртка, 23. маја.

Изложбени простор ЈВП „Воде Војводине“ који се налази у Мастер хали Новосадског сајма,  посетили су данас уочи отварања премијер Републике Србије Милош Вучевић и председница Покрајинске владе Маја Гојковић. Високе званице дочекао је директор Срђан Кружевић са сарадницима и упознао их са најважнијим актуелностима из широког делокруга рада компаније.

Све дане Пољопривредног сајма, на штанду нашег предузећа биће отворена канцеларија Службе за накнаде ЈВП „Воде Војводине“, где ће посетиоци и обвезници моћи да добију све информације у вези са накнадама за одводњавање.  

Панел дискусија „Водопривреда и пољопривреда: Изазови климатских промена“ одржаће се у недељу, 19. маја у 11 часова на штанду ЈВП „Воде Војводине“ у Мастер хали Новосадског сајма.

Будући да климатске промене значајно отежавају управљање водним објектима и системима, јер су суше све веће и учесталије, а падавине краткотрајне са великим количинама, сарадња водопривреде и пољопривреде је никад неопходнија. Пренамена дела каналске мреже за одводњавање у двонаменске системе само је један од одговора на велике климатске промене. Која су још могућа решења као одговори на климатске промене, образложиће учесници панела: професор ФТН др Срђан Колаковић, професор Пољопривредног факултета др Атила Бездан, помоћник директора РХМЗ Горан Михајловић и помоћник директора за техничке послове ЈВП „Воде Војводине“ Игор Колаковић.

У уторак ће на нашем излагачком простору гости бити и колеге из ЈВП „Србијаводе“ и тог дана ће представити своје активности посетиоцима сајма.

Осим наведених активности, посетиоци ће за време трајања сајма моћи подробније да се упознају и са осталим, али не мање важним делатностима ЈВП „Воде Војводине“ попут одбране од поплава, функционисања Хс ДТД, очувања заштићених подручја и многим другим активностима којим се бави ЈВП „Воде Војводине“.