ЈВП “Воде Војводине“ данас је на Међународном пољопривредном сајму угостило колеге из ЈВП “Србијаводе“. Том приликом  директори Срђан Кружевић  и Горан Пузовић били су домаћини министру пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александру Мартиновићу, министру пољопривреде Републике Малави, Семјуелу Далитсо Хавалеу и директорки Републичке дирекције за воде Маји Грбић.

Министар Мартиновић обративши се присутнима истакао је значај заједничког рада и сарадње Владе Републике Србије и ова два важна јавна водопривредна предузећа.  Посебно је нагласио значај системског улагања у водопривреду и одржавање водних објеката у циљу превентивног деловања и смањења потенцијалних ризика.

На панелу под називом „Одговор Републике Србије на последице климатских промена – поплаве и суше“ инжењери ЈВП „Србијаводе“ су представили делокруг рада предузећа, пројекте у оквиру редовног пословања, као и све активности усмерене ка унапређењу водопривредног система и превенцији од поплава и суша.

Они су посебно истакли важност одрживог управљања водним ресурсима у контексту изазова које доносе све израженије климатске промене.