Велика корпоративна волонтерска акција спроведена је овог викенда у Парку природе „Јегричка“ којим управља Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“. Еколошко-едукативно окупљање и акција уређења овог заштићеног природног добра заједнички је спроведена у сарадњи са Ерсте Банком и новосадским Архус центром.

Више од 300 волонтера, међу којима и стотињак деце, били су подељени у осам тимова названих симболично по неким од заштићених биљних и животињских врста које егзистирају на „Јегричкој“. Радили су на уређењу и фарбању ограда, лакирању дрвеног мостића на едукативној стази здравља, уклањању инвазивних врста корова, сакупљању отпада, обележавању стазе дуге 3,5 km која води до осматрачнице за птице, као и постављању новог мобилијара и инфо табли које је Ерсте банка обезбедила за Парк природе „Јегричка“ .

Уз радне активности, за најмлађе су били уприличени и интересантни образовно-забавни садржаји попут школице пецања, интерактивног квиза знања, радионице у природи, едукативне игре меморије. Поприште спортских надметања био је модеран новоизграђени терен за баскет на којем су одржана бројна такмичења, од игре твистер па до игара без граница. Циљ данашњег програма био је да се код деце, уз игру, јача свест о значају природе, али и развију друге здраве навике попут спортског духа и фер-плеја. 

„Воде Војводине“ су у протеклом периоду реновирале објекат и садржаје Инфо-центра крај Темерина. Изграђена је платформа за рекреативни риболов, катамаран „Чигра“ је добио електромоторе на соларни погон, обновљени су мобилијар и инфо табле, а у току је реконструкција наткривене терасе која има функцију летње учионице. 

После успешне акције, која је премашила сва очекивања учесника и организатора, Парк природе „Јегричка“ спремније дочекује све оне који воле да уживају у лепоти које природа нуди. Склад цвркута птица и дечије граје, као и небројени осмеси и изливи радости подстрек су да се сличним манифестацијама настави и у будућности, оцена је свих присутних.