У оквиру једнодневне стручне екскурзије данас су Брану на Тиси код Новог Бечеја и водне објекте у непосредној близини, обишли студенти и професори Факултета водних наука из Баје.

Овај факултет део је мађарског Универзитета за јавне службе „Лудовика“, а будућим грађевинским инжењерима са смера Управљање водама, посета водним објектима којима управља ЈВП „Воде Војводине“ свакако ће бити корисно искуство.

Студенти су били импресионирани техничким карактеристика и импозантношћу Бране, јер су могли да виде како функционише неки водни објекат и како се теоретска знања која стичу на факултету могу применити на конкретним примерима.

Међу студентима који су данас посетили Брану на Тиси, осим академаца из суседне Мађарске, било је и студената из говото свих крајева света, јер на Факултету водних наука студира много странаца.

Иначе, Брана на Тиси код Новог Бечеја као највећи и најважнији хидротехнички објекат на Хидросистему Дунав – Тиса – Дунав,  од када је отворена, давне 1977. године, непрестано привлачи пажњу стручњака, јер је репрезентативни пример доброг управљања водама.