Projekat pod nazivom WASIDCA (Water supply and water/infrastructure development in the boundray catchment areas) sufinasira se sredstvima Evropske Unije u okviru INTEREG IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija.

Vodeći partner na projektu WASIDCA je Direkcija za vodoprivredu Donje Potisje „AKTIVIZIG“ iz Segedina, dok su ostali partneri Opština Kanjiža i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Budžet projekta iznosi 6.980.607,96 evra. Vrednost dela projekta koji se odnosi na Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iznosi 890.984,00 evra. Izvor finansiranja je fond Evropske Unije u iznosu od 85%, a partneri u iznosu od 15%.

Zahvaljujući projektu WASIDCA INTEREG IPA Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je postao vlasnik 2.500 metara mobilnih brana za odbranu od poplava. Prateće opreme ovog projekta data je na upotrebu JVP „Vode Vojvodine“. Ujedno je izvršena i obuka 45 lica koja će u slučaju potrebe raditi na aktiviranju brana. 

Značaj ovog projekta ogleda se u prevenciji i zaštiti od poplava gde institucije za upravljanje vodama sa obe strane granice dele tehnike i zalihe. Na srpskoj strani je implementirana nova tehnika zaštite, kao i relevantna obuka za profesionalce i dobrovoljce iz obe države. Cilj projekta je unapređenje tehničkih i kadrovskih resursa iz domena prevencije i zaštite od poplava sa obe strane granice kroz zajedničke aktivnosti i primenu novih tehnologija iz ove oblasti.