U radove na uređenju kanalske mreže u 15 mesnih zajednica na teritoriji Grada Pančeva i opština Opovo i Kovačica tokom ove godine biće uloženo oko 60 miliona dinara. Ovim radovima biće omogućeno efikasnije odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i bolja kontrola režima vode u meliorativnim kanalima, a sve na dobrobit poljoprivrede.

Jedan od najvećih zahvata u ovim radovima je uređenje Glavnog kanala koji spaja tri mesta u ovom delu Banata – Starčevo, Omoljicu i Banatski Brestovac. Na većem delu kanala obala je tarupirana i pokošena, a uklonjena su stabla i panjevi. Obavljeni su i radovi na izmuljenju i razastiranju izmuljenog materijala. Preostalo je da se uredi još deonica kanala kod Banatskog Brestovca. 

Predviđeno je da radovi na teritoriji Grada Pančeva i opština Opovo i Kovačica, koje izvodi Vodoprivredno preduzeće „Tamiš“ iz Pančeva, budu gotovi 15. novembra 2013. godine. Radovi se finansiraju iz tri izvora, a u takozvano trojno finansiranje uključeni su Vlada AP Vojvodine – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zatim, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.

Pored radova na uklanjanju biljne vegetacija sa meliorativnih kanala, te zemljanih i radova na objektima, na regionalnom hidrosistemu Nadela u toku je sanacija šest mostova – po dva u Uzdinu i Kovačici i po jednog u Debeljači i Crepaji. Sanacija će produžiti vek trajanja mostova na kanalima i omogućiti korišćenje savremenih mašina.