Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice jutros je iznosio 777 cm, što je još uvek iznad granice vanredne odbrane od poplava (kriterijum na ovoj deonici na Savi za mere vanredne odbrane je 750 cm).

I dalje je pojačan rad osmatračke službe na svim nasipima. U toku su radovi na lokalizaciji poplavnih voda u zoni Rače, Bosuta, Višnjićeva i Morovića. Privremeno je suzbijen prodor vode na lokalitetu Kriva rampa.

Priliv vode iz Hrvatske i dalje je velik. Reka Studva raste 1 cm na sat. Crpna stanica Bosut radi punim kapacitetom uz čišćenje naplavina.

U toku celog dana radovi će trajati u ovim zonama. U radovima su angažovani svi tehnički i ljudski kapaciteti.  Ugroženost je velika s obzirom na velik priliv vode.

 

Stanje na Dunavu:

Vodostaj Dunava kod Novog Sada jutros iznosi 446 centimetara. Na desnoj obali Dunava, u zoni Petrovaradina, Sremske Kamenice i Sremskih Karlovaca, uvedene su mere redovne odbrane od poplava. Pored ovih područja, mere redovne odbrane od poplava sprovode se na Dunavu i na sektoru Kovina, Pančeva i Bele Crkve. Ukupna dužina odbrambene linije na kojoj se sprovode mere redovne odbrane od poplava na Dunavu iznosi 84,12 kilometara.