Velika količina vode koja nam stiže iz zaleđa, preko hrvatskih šuma i atara, i dalje pravi problem naseljima uz granicu. Sava opada, ali Studva i Bosut i dalje rastu ,oko centimetar na sat. Radovi na privremenim nasipima koji bi trebalo da zaštite Bosut i Raču su završeni, dok se u Višnjićevu i Moroviću privode kraju. Problem sa vodama iz zaleđa biće rešen čim voda iz Bosuta bude mogla oticati u Savu, a to će se desiti kada vodostaj Save opadne za 1,82 metra, koliko danas iznosi razlika izmađu te dve reke.
Posebna pažnja posvećuje se prvoj odbrambenoj liniji na reci Savi jer visoki vodostaji ugrožavaju bezbednost nasipa. Deonicu dugačku 120 km danonoćno obilazi 120 radnika vodoprivrede, slaba mesta se evidentiraju i obeležavaju, a po potrebi i saniraju.
Dunav od ulaza u našu zemlju na granici sa Hrvatskom i dalje raste, ali prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, razloga za brigu nema. Jutros je kod Bezdana izmeren 491 cm, što je za 19 više nego juče, dok je kod Novog Sada Dunav porastao 22 cm i dostigao 468 cm. Vrh talasa kod Novog Sada prognoziran je za subotu i trebalo bi da bude oko 500 cm, što je za dva metra manje od granice kada se u Novom Sadu proglašava vanredna odbrana od poplava.