Седамдесетак лађа са око 180 чланова посаде испловило је јутрос у 9 сати из Новог Сада према Тителу, што је прва деоница овогодишње регате Воде Војводине. У наредних десет дана, од 21. до 30. јуна 2014, „панонски морнари“ пловиће дуж 310 километара Дунавом, Тисом и бачким каналима. И ова, шеста по реду регата у организацији Јавног водопривредног предузећа Воде Војводине, међународног je карактера – поред домаћих учесника, са нама плове и наутичари из Хрватске, Словеније и Аустрије.

Судећи по атмосфери која је владала током првих километара овогодишње регате, јасно је да ће и ову пловидбу обележити лепо дружење и анегдоте за памћење. Ове године, регата Воде Војводине плови на рути Нови Сад, Тител, Арадац, Нови Бечеј, Бечеј, Србобран, Руски Крстур, Каравуково, Бачко Ново Село и Баноштор, одакле се враћа у Нови Сад. Захваљујући нашим домаћинима из локалних самоуправа ових градова и места, регаташи ће на свом крстарењу равницом имати прилику да уживају у занимљивим програмима и упознају се са њиховим начином живота и традицијом.

Ову рекреативну регату ЈВП Воде Војводине традиционално организује поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, а у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам, живот на води и уз воду.