Након десет дана крстарења равницом дуж око 310 километара пловних путева Војводине, јуче је завршена шеста по реду регата Воде Војводине. Седамдесетак лађа са око 180 чланова посаде пловило је од 21. до 30. јуна бачким каналима, Дунавом и Тисом, на кружној рути Нови Сад – Тител – Арадац – Нови Бечеј – Бечеј – Србобран – Руски Крстур – Каравуково – Бачко Ново Село – Нови Сад. Домаћим наутичарима су се на регати у организацији ЈВП Воде Војводине ове године придружили и заљубљеници у пловидбу из Хрватске, Словеније и Аустрије.

–       Јако смо задовољни. Завршили смо још једну врло успешну пловидбу, регаташи су били изузетно добро расположени, а у сваком месту наишли смо на диван дочек. Регата је начин да промовишемо пловне потенцијале Војводине и пловидбу рекама и каналима. Одзив домаћих наутичара, који не јењава из године у годину, и све већи одзив наутичара из иностранства, говори нам да смо на правом путу – изјавила је Мирјана Живковић, главни инжењер за пловидбу у ЈВП Воде Војводине и организаторка регате.

ЈВП Воде Војводине традиционално организује вишедневну рекреативну регату крајем јуна поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да се повећа интересовање за пловидбу каналима и наутички туризам. На тај начин, ЈВП Воде Војводине на ширем плану доприносе развоју водних ресурса у покрајини.

Овим путем захваљујемо се локалним самоуправама које су били домаћини регати Воде Војводине и партнери у организацији – Тител, Арадац, Нови Бечеј, Бечеј, Србобран, Руски Крстур, Каравуково и Бачко Ново Село.

Пловимо заједно!