Мере ванредне одбране од поплава, због обилних падавина у Банату, уведене су на ретензионој брани „Велико Средиште“ на Марковачком потоку код Вршца. Марковачки поток бујичног је типа и прикупља воде са Вршачког брега и румунског дела Карпата. Функција бране „Велико Средиште“ је да задржава бујичне воде и изравнава протицање кроз Вршачки канал и штити Вршац.

У редовну одбрану од поплава јутрос је уведена и деоница од 4,53 километара на Сави код Хртковаца, па је одбраном од поплава обухваћено готово 20 километара на тој реци. Као и претходних неколико дана, мере редовне одбране од поплава на реци Сави остају на снази на 9,44 километара од Прогара до Купинова, затим, 3,88 километара код Кленка и 2,12 километара код Хртковаца.

На водомеру код Сремске Митровице јутрос је измерено 629 центиметара, што је у односу на јучерашњи дан пораст од 12 центиметара. Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода Сава ће расти и наредних неколико дана, па ће код Сремске Митровице већ сутра превазићи граници редовне, а код Шапца ће премашити меродавни водостај за увођење ванредне одбране од поплава.