Директор ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, доделио је данас значке за 27 рибочуварa – волонтерa који су положили тест на позив нашег предузећа да помогну у борби против рибокрађе.

За ову акцију ЈВП „Воде Војводине“ владало је изузетно интересовање заљубљеника у риболов и ентузијаста који желе да помогну у очувању рибљег фонда.

„Надам се да сте свесни позиције у којој се налазите сада када имате могућност да се легитимишете на овај начин. Када се представите као рибочувар – волонтер, легитимишете се у име ЈВП „Воде Војводине“, институције којој је додељена велика површина воде на управљање, укључујући и заштићена природна подручја. Шеснаест професионалних рибочувара, колико их имамо, апсолутно не могу да одговоре потребама на терену“, рекао је Кружевић, који се захвалио присутнима што се активно укључују у спречавање крађе рибе. Он је подсетио да је ЈВП „Воде Војводине“ у претходном периоду уложило значајна средства у обнављање опреме за рибочуваре, којима су набављени нови чамци и нови теренски аутомобили, опрема за осматрање и снимање са воде и из ваздуха. Такође је истакао да је сарадња са полицијом на високом нивоу.

Сви носиоци значки рибочувар – волонтер положили су тест, који је био конципиран попут званичног испита за рибочуваре и тако доказали своје познавање закона и правилника који се односе на риболов.

Покретањем акције рибочувар – волонтер, ЈВП „Воде Војводине“ жели да створи један широки фронт не само у борби против рибокрадица, већ и за очување животне средине уопште.