Mere vanredne odbrane od poplava uvedene su danas na 30,53 kilometara nasipa na Tamišu, u gornjem toku, od državne granice do Sečnja.

Redovna odbrana od poplava i dalje se sprovodi na ukupno 67,48 kilometara odbrambene linije u Vojvodini i to na 31,11 kilometara nasipa na Tamišu, nizvodno od Sečnja, kao i na 36,37 kilometara nasipa na Brzavi.

Na brani Veliko Središte na Markovačkom potoku ukinute su mere odbrane od poplava, nakon što je nivo vode opao za metar i po u odnosu na juče.

Prema prognozama, vodostaji na Tamišu su u porastu, dok su vodostaji na Brzavi, kao i nivo vode u retenziji brane Veliko Središte, u opadanju. Zbog porasta vodostaja Tamiša, na putu Tomaševac-Botoš ima vode, o čemu je obaveštena lokalna policija. Inače, ovaj put je izgrađen u koritu za velike vode, na mestu gde je predviđeno prelivanje Tamiša. Prelivanje se dešava svaki put kada vodostaj kod Sečnja dostigne 550 centimetara. Ovakav način rada pri povišenim vodostajima na Tamišu u skladu je sa načinom funkcionisanja Ustave „Tomaševac“ i poznat je žiteljima ovog dela Banata