Predstavnici Abu Dabi fonda za razvoj Ali Humaid Alderei i Ahmed Alkalbani obišli su danas, zajedno sa direktorkom Republičke direkcije za vode Majom Grbić, državnim sekretarom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Bojanom Vranjković i direktorom JVP „Vode Vojvodine“ Srđanom Kruževićem završne radove na izgradnji regionalnog podsistema za navodnjavanje „Mali Iđoš“. Pre obilaska terena, u JVP „Vode Vojvodine“ održan je sastanak, na kom su prezentovani rezultati dosadašnje realizacije projekata koji su finansirani iz Abu Dabi fonda.

Radovi na regionalnom podsistemu „Mali Iđoš“ obuhvataju izgradnju crpne stanice, brane i akumulacije i značajni su zbog toga što će omogućiti navodnjavanje na 7.150 ha okolnog poljoprivrednog zemljišta. Ukupna vrednost ovih investicija iznosi 2.406.388,18 evra.

Predstavnici Abu Dabi fonda iz čijih sredstava se finansiraju ovi važni projekti, mogli su danas da se uvere u efikasnost izvođenja radova na izgradnji sistema za navodnjavanje u Vojvodini.

Na području Vojvodine iz sredstava Abu Dabi fonda finansira se ukupno 30 projekata vrednih oko 62 miliona evra. Prva faza obuhvatala je 12 projekata, u drugoj fazi ima ukupno 18 projekata i kada svi radovi budu završeni, biće omogućeno navodnjavanje na preko sto hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta.

Ulaganje u našu zemlju podrška je privrednom razvoju Srbije, a JVP „Vode Vojvodine“ nastaviće ove investicione aktivnosti vodeći se strategijom razvoja usmerenom na poboljšanje vodnih resursa u pokrajini.