Profesori i studenti završnih godina Građevinskog fakulteta u Beogradu, smer Hidrotehnika i vodno ekološko inženjerstvo, u okviru jednodnevne stručne ekskurzije obišli su danas nekoliko vodnih objekata kojima upravlja JVP „Vode Vojvodine“.

Za pedesetak sudenata koji će se profesionalno baviti vodoprivredom, organizovan je obilazak linije odbrane od poplava na Dunavu u Novom Sadu, centralnog magacina za odbranu od poplava, hidročvora u Novom Sadu, stare i nove prevodnice u Novom Bečeju i Brane na Tisi.

Kako su studenti i sami rekli bilo je ovo izuzetno korisno iskustvo za njih, jer su na terenu mogli da vide kako se teoretska znanja mogu primeniti u praksi, konkretno kako se sprovodi odbrana od poplava na području Vojvodine, ali i kako se upravlja vodnim režimom u Vojvodini kroz jedinstveni Hidrosistem DTD. 

Zadovoljstvo je bilo odgovarati studentima na veliki broj postavljenih pitanja iz oblasti vodoprivrede i biti domaćin budućim inženjerima u njihovoj praktičnoj edukaciji.

Ova poseta rezultat je dugogodišnje saradnje između beogradskog Građevinskog fakulteta i JVP „Vode Vojvodine“, a na obostrano zadovoljstvo sa ovom praksom će se nastaviti i u narednom periodu.