Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ učesnik je ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji je otvoren danas, a traje do četvrtka, 23. maja.

Izložbeni prostor JVP „Vode Vojvodine“ koji se nalazi u Master hali Novosadskog sajma,  posetili su danas uoči otvaranja premijer Republike Srbije Miloš Vučević i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković. Visoke zvanice dočekao je direktor Srđan Kružević sa saradnicima i upoznao ih sa najvažnijim aktuelnostima iz širokog delokruga rada kompanije.

Sve dane Poljoprivrednog sajma, na štandu našeg preduzeća biće otvorena kancelarija Službe za naknade JVP „Vode Vojvodine“, gde će posetioci i obveznici moći da dobiju sve informacije u vezi sa naknadama za odvodnjavanje.  

Panel diskusija „Vodoprivreda i poljoprivreda: Izazovi klimatskih promena“ održaće se u nedelju, 19. maja u 11 časova na štandu JVP „Vode Vojvodine“ u Master hali Novosadskog sajma.

Budući da klimatske promene značajno otežavaju upravljanje vodnim objektima i sistemima, jer su suše sve veće i učestalije, a padavine kratkotrajne sa velikim količinama, saradnja vodoprivrede i poljoprivrede je nikad neophodnija. Prenamena dela kanalske mreže za odvodnjavanje u dvonamenske sisteme samo je jedan od odgovora na velike klimatske promene. Koja su još moguća rešenja kao odgovori na klimatske promene, obrazložiće učesnici panela: profesor FTN dr Srđan Kolaković, profesor Poljoprivrednog fakulteta dr Atila Bezdan, pomoćnik direktora RHMZ Goran Mihajlović i pomoćnik direktora za tehničke poslove JVP „Vode Vojvodine“ Igor Kolaković.

U utorak će na našem izlagačkom prostoru gosti biti i kolege iz JVP „Srbijavode“ i tog dana će predstaviti svoje aktivnosti posetiocima sajma.

Osim navedenih aktivnosti, posetioci će za vreme trajanja sajma moći podrobnije da se upoznaju i sa ostalim, ali ne manje važnim delatnostima JVP „Vode Vojvodine“ poput odbrane od poplava, funkcionisanja Hs DTD, očuvanja zaštićenih područja i mnogim drugim aktivnostima kojim se bavi JVP „Vode Vojvodine“.