JVP “Vode Vojvodine“ danas je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu ugostilo kolege iz JVP “Srbijavode“. Tom prilikom  direktori Srđan Kružević  i Goran Puzović bili su domaćini ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandru Martinoviću, ministru poljoprivrede Republike Malavi, Semjuelu Dalitso Havaleu i direktorki Republičke direkcije za vode Maji Grbić.

Ministar Martinović obrativši se prisutnima istakao je značaj zajedničkog rada i saradnje Vlade Republike Srbije i ova dva važna javna vodoprivredna preduzeća.  Posebno je naglasio značaj sistemskog ulaganja u vodoprivredu i održavanje vodnih objekata u cilju preventivnog delovanja i smanjenja potencijalnih rizika.

Na panelu pod nazivom „Odgovor Republike Srbije na posledice klimatskih promena – poplave i suše“ inženjeri JVP „Srbijavode“ su predstavili delokrug rada preduzeća, projekte u okviru redovnog poslovanja, kao i sve aktivnosti usmerene ka unapređenju vodoprivrednog sistema i prevenciji od poplava i suša.

Oni su posebno istakli važnost održivog upravljanja vodnim resursima u kontekstu izazova koje donose sve izraženije klimatske promene.