Velika korporativna volonterska akcija sprovedena je ovog vikenda u Parku prirode „Jegrička“ kojim upravlja Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“. Ekološko-edukativno okupljanje i akcija uređenja ovog zaštićenog prirodnog dobra zajednički je sprovedena u saradnji sa Erste Bankom i novosadskim Arhus centrom.

Više od 300 volontera, među kojima i stotinjak dece, bili su podeljeni u osam timova nazvanih simbolično po nekim od zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta koje egzistiraju na „Jegričkoj“. Radili su na uređenju i farbanju ograda, lakiranju drvenog mostića na edukativnoj stazi zdravlja, uklanjanju invazivnih vrsta korova, sakupljanju otpada, obeležavanju staze duge 3,5 km koja vodi do osmatračnice za ptice, kao i postavljanju novog mobilijara i info tabli koje je Erste banka obezbedila za Park prirode „Jegrička“ .

Uz radne aktivnosti, za najmlađe su bili upriličeni i interesantni obrazovno-zabavni sadržaji poput školice pecanja, interaktivnog kviza znanja, radionice u prirodi, edukativne igre memorije. Poprište sportskih nadmetanja bio je moderan novoizgrađeni teren za basket na kojem su održana brojna takmičenja, od igre tvister pa do igara bez granica. Cilj današnjeg programa bio je da se kod dece, uz igru, jača svest o značaju prirode, ali i razviju druge zdrave navike poput sportskog duha i fer-pleja. 

„Vode Vojvodine“ su u proteklom periodu renovirale objekat i sadržaje Info-centra kraj Temerina. Izgrađena je platforma za rekreativni ribolov, katamaran „Čigra“ je dobio elektromotore na solarni pogon, obnovljeni su mobilijar i info table, a u toku je rekonstrukcija natkrivene terase koja ima funkciju letnje učionice. 

Posle uspešne akcije, koja je premašila sva očekivanja učesnika i organizatora, Park prirode „Jegrička“ spremnije dočekuje sve one koji vole da uživaju u lepoti koje priroda nudi. Sklad cvrkuta ptica i dečije graje, kao i nebrojeni osmesi i izlivi radosti podstrek su da se sličnim manifestacijama nastavi i u budućnosti, ocena je svih prisutnih.