Према најновијим подацима РХМЗ-а водостаји  Дунавa, Тисе, Саве и Тамиша и даље су у домену средње ниских вредности за ово доба година, али се услед обилних падавина у земљама региона очекује да у наредним данима водостај Дунава буде у већем порасту.

Достизање и превазилажење граница редовне одбране од поплава на Дунаву очекује се код Бездана (у ноћи између четвртка и петка), код Апатина (у ноћи између петка и суботе) и код Богојева и Новог Сада (у ноћи између суботе и недеље).

ЈВП „Воде Војводине“ континуирано прати ситуацију на терену и предузима све мере из своје надлежности, а које су у складу са актуелним стањем водостаја у Војводини.  Дат је налог свим  водопривредним предузећима да прате ситуацију у оквиру територијалних јединица за које су надлежна, контролишу сва критична места на територији АП Војводине, забране кретање возила по насипима и контролишу да се наведена забрана поштује.

ЈВП „Воде Војводине“ и водопривредна предузећа располажу са довољно људства и опреме за реаговање у ситуацијама које су најављене. Надлежне службе су  отпочеле припрему механизације, опреме и организацију људства за еветуално деловање у случају опасности од поплава на територији АП Војводине.

Затворене су уставе на насипима, као и бродска преводница на Бездану, а наредни кораци су увођење дневних дежурстава, провера сигурносних устава на Хидросистему ДТД и других водних објеката.