Prema najnovijim podacima RHMZ-a vodostaji  Dunava, Tise, Save i Tamiša i dalje su u domenu srednje niskih vrednosti za ovo doba godina, ali se usled obilnih padavina u zemljama regiona očekuje da u narednim danima vodostaj Dunava bude u većem porastu.

Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava na Dunavu očekuje se kod Bezdana (u noći između četvrtka i petka), kod Apatina (u noći između petka i subote) i kod Bogojeva i Novog Sada (u noći između subote i nedelje).

JVP „Vode Vojvodine“ kontinuirano prati situaciju na terenu i preduzima sve mere iz svoje nadležnosti, a koje su u skladu sa aktuelnim stanjem vodostaja u Vojvodini.  Dat je nalog svim  vodoprivrednim preduzećima da prate situaciju u okviru teritorijalnih jedinica za koje su nadležna, kontrolišu sva kritična mesta na teritoriji AP Vojvodine, zabrane kretanje vozila po nasipima i kontrolišu da se navedena zabrana poštuje.

JVP „Vode Vojvodine“ i vodoprivredna preduzeća raspolažu sa dovoljno ljudstva i opreme za reagovanje u situacijama koje su najavljene. Nadležne službe su  otpočele pripremu mehanizacije, opreme i organizaciju ljudstva za evetualno delovanje u slučaju opasnosti od poplava na teritoriji AP Vojvodine.

Zatvorene su ustave na nasipima, kao i brodska prevodnica na Bezdanu, a naredni koraci su uvođenje dnevnih dežurstava, provera sigurnosnih ustava na Hidrosistemu DTD i drugih vodnih objekata.